Wednesday, July 29, 2009

Уплътнете нещата

Лятото е сравнително тих сезон, а по това време е най-хубавия момент да си направиш лека тренировка на мозъка. Ето две приятни идейки за всеки, който се интересува от маркетинг:

Ако имате свободно време, препоръчвам да разгледате лекциите на Inbound Marketing University. Вчера дръпнах файловете и един бърз преглед по диагонала е достатъчен, за да си набележа няколко интересни неща. Програмата вече има едно издание зад гърба си, а организаторите са се постарали да включат два бонус урока през август. Удобен факт е, че може да минеш лекциите в удобно за теб време, а и за изпита (ако искаш да се занимаваш с него де, може и да не се "мъчиш") имаш достатъчно възможности - отворен е за участие от 13 до 20 август. За тези, които са скептични към подобен род дистанционно обучение - смятам, че изпитчето определено няма да е някакъв реален измерител на знания, освен ако сам не искаш да е така. Резултатът при успешно взет изпит е значка за download и PDF-сертификат - в общи линии, и усмивка по радиото щеше да се равнява на тези "придобивки", но лично аз виждам достатъчно морално удовлетворение от такова постижение.

Конференцията Digital Marketing World е следваща в списъка. През пролетта беше доста интересна, както вече писах. Затова бях много доволна от факта, че в началото на есента ще може да се занимая и с продължението. Регистрацията отново е безплатна и предполагам, че ще има още доста интересни дискусии. Организаторите от MarketingProfs определено не си губят времето, когато става дума за подобни инициативи. Събитието ще се проведе на 16 септември, по мои изчисления (е, с помощ де!) от 19:00 българско време.

В общи линии, почивката ще бъде доста активна, ако имаш желание да попиваш информация.





No comments: