Saturday, June 6, 2009

За нашия ДОМ

Спи ми се зверски, но не мога да пропусна темата: Честит Световен ден на околната среда! Всъщност, има ли смисъл да си честитим? Какво да ви честитя: глобалното затопляне, промените в климата, стремглаво намаляващия брой животински и растителни видове, замърсяването на водите, въздуха и почвата... Мога да продължа така до утре. Но няма. Ще ви честитя наличието на зелени човечета по света и у нас, на които още им пука и които се занимават с еко-каузата със завиден ентусиазъм.

Голямото събитие на деня безспорно е премиерата на филма ДОМ. Продуцент е Люк Бесон, режисьор е известният и в България Ян Артюс-Бертран. Неочаквано добра комбинация! Тук ще сложа трейлъра на филма:



Целите 1,5 часа от филма, както и много допълнителни кадри, може да видите директно в YouTube. Както казва Бертран, причината ДОМ да бъде представен по този начин е много проста: "Залогът е голям. Всеки трябва да положи усилия и ДОМ е замислен като мотивиращо послание към всяко човешко същество. За тази цел ДОМ трябва да е безплатен." Браво! Хайде и едно силно ръкопляскане за PPR Group, благодарене на които филмът се случва, както и на дистрибуторите от EuropaCorp, които няма да спечелят и цент за работата си, но ще помогнат с удоволствие за разпространяването на добрите идеи.

Завършвам с още един цитат на режисьора, който обявнява и необходимостта ми да ви занимавам с това:
"HOME has been made for you : share it! And act for the planet."





1 comment:

M. said...

Чета те през рсс и отдавна не бях виждал как изглежда блога ти - много много си сладка на снимката в дясно, поздрави и хубаво лято!