Saturday, May 30, 2009

Топло

На някои места вали като из ведро и е страшен студ, а в други части на света, където по принцип температурите са по-ниски, е 25 градуса и истинско лято. Познато ли звучи? Колкото и да обичам да се пържа на слънце на терасата в Холандия, докато в София има порои, ситуацията ме притеснява. И съм изумена от факта, че за много хора климатичните промени са все още въпрос под съмнение. Фактите обаче се усещат директно, а могат и да се видят. Не с просто око, но пак могат да се видят. Wired показват с помощта на постоянно наблюдение как се развиват тревожни екологични теми: урбанизация, засушаване, обезлесяване. Пример:



Целия материал, както и още клипчета може да прочетете тук. Е като видиш това, как може да спориш има ли глобално затопляне? Промяната е факт.

____
И още на еко-тема: Горичка пуснаха много приятни чанти, направени от рекламни винили и стари колани за кола. Супер идея, поздравления! Практично, екологично, стилно. Мисля, че и аз ще се обзаведа с една скоро, чантите за лаптоп са страхотни.





No comments: