Friday, April 24, 2009

Кратко наблюдение

Всички говорят, че Twitter се разраства неимоверно бързо. И явно е вярно. Наскоро започнах активно да ползвам микроблогване и ето едно много безпристрастно наблюдение от чичо ви Гошо:


За сравнение - ползвам LinkedIn от около 8-9 месеца, а Facebook от година и половина. Въпреки това Twitter-профилът е набрал светкавична преднина само за месец.
Няма да се спирам подробно на темата, но мога да кажа, че Twitter много помага за изгравдането на личната марка. Представяш кой си, от какво се интересуваш, как разсъждаваш. Предизвикателството само със 140 знака да насочиш вниманието на аудиторията към каквото и да било е доста полезно упражнение за развитие на писателски умения и убеждаваща комуникация. Някой казват, че туитовете всъщност са идеите, които си сметнал за не достатъчно интересни за развиване в пълен пост, но според мен е доста по-трудно да се вместиш в знаково ограничение, за да конструираш ангажиращо послание, а да не разчиташ на неограничения ресурс на блога. И след като подхванах тази тема, намирам Twitter и за доста подходящ инструмент за привличане на трафик към блогове и лични сайтове.
Платформата определено ми допада и не съм започнала да я използвам, просто защото е модерно. Направих си регистрация преди повече от 2 месеца, но тогава не успях да осъзная смисъла от ползването на Twitter (като Beyonce!). След това обаче започнах да намирам позитиви, топ три от които включват: 1) възможността да се свържа с голяма част от блогърската общност в България, 2) споделянето на линкове като филтър за новини и полезни материали и 3) гъвкавостта при споделяне на идеи и започване на дискусии.
Не че ви зарибявам, но Twitter ще е още по-интересен, ако се включат още няколко българи ;)
@vasvalch





3 comments:

plamenj said...

True, true... 'сички на Туитъра! Че ми омръзна да поддържам 4 акаунта само да има навалица :-D

А да, пусни си плс пълен фийд на блога, че така дразни, ама не по хубавия начин.

Unknown said...

Vox Populi, Vox Dei - обратно към пълния feed! ;)

gamar said...

Да знаеш, че Гошко удря по едно рамо на новаците, за да им даде някакъв шанс в началото...по-обективна статистика можеш да имаш след няколко месеца.