Friday, December 19, 2008

1-2-3

Отдавна се интересувам от темата как ефективно да се представим пред потенциален работодател. Противно на факта, че се ровя постоянно по текстове за наемане на работа, нямам намерение да се местя. Въпреки това изпитвам особен интерес към въпроса как най-добре може да се пласираме в обществото - защото ако добрият PR не може да "продаде" себе си, как би могъл да промотира успешно клиента? Освен това, писането на автобиографии на мениджъри често е част от задълженията на PR-експертите.

Ето едно много добро трио статии за тези, които си търсят ново занимание. Написани са наистина добре и дават ценна информация, как да се откроиш от сивите редици на кандидатите.
1. Автобиография
2. Мотивационно писмо
3. Интервю за работа
Ако скоро ми се наложи да се оглеждам за вакантно местенце някъде другаде, определено ще ползвам съветите на Тодор Христов.





3 comments:

Бисер said...

Е, Тодор си е класика в това отношение. Даже ми се струва, че всеки, който знае кой е Тодор Христов, непременно е чел и гореспоменатите публикации. Страшно дълго време те влизаха в челната десетка на месечните най-четени публикации от блоговете му. Напълно заслужено. Безспорно са много полезни, въпреки че аз имам малко по-различно разбиране за представянето в конкретно нашата професия.

Александър Кръстев said...

Викторе, внимавай - това дете иска да ти бяга. (40% увеличение на заплатата ми звучи добре - може да я задържи ;)

Anonymous said...

Васи, благодаря за споменаването на тези мои статии! :-)

Успешна нова 2009 година на теб и всички, които четат блога ти! Независимо дали ще става дума за откриване на нова работа или за нещо друго, нека всички новогодишни пожелания се сбъднат!