Wednesday, September 3, 2008

CV-мания

Вече съм писала за подходящите и неподходящи начини за писане на CV. Днес открих една много подходяща илюстрация на темата. Сет Годин обяви конкурс за стажанти в блога си и след като програмата вече е приключила, разказва за резултата - с две думи, много млади хора с талат и амбиция. Ценното в случая е PDF файл със CV на най-добрите кандидати - ето как може да изглеждате различни сред цялата сива маса на получени кандидатури.

Всъщност все още поддържам тезата, че едно CV трябва: 1) да информира; 2) да е лесно четимо; 3) да има точен баланс между спазване на стандартното оформление и отличаващи белези. Някои от кандидатите са се престарали с формата за сметка на съдържанието. При други обаче е постигната златната среда (фаворити са ми 4, 5 и 12). Много подходящ поглед върху това как се правят CV по света.

BTW, търсим още хора за работа. Ако те интересува, метни едно CV и снимка.





2 comments:

plamenj said...

Re: BTW

Много кофти е транслитерирано името на фирмата на български.

Не се класирам, иначе явно с колегите щях да се разбирам ;-)

Unknown said...

Дам, прав си. Тъй като точно в момента правим много промени, се разбрахме името винаги да си седи на латиница, така че problem solved :) А класирането винаги може да го уредим, после само ще трябва да черпиш :D Шегувка!