Saturday, May 3, 2008

Под капака

Днес попаднах на тази супер яка реклама за Audi - Gymnasts. В нея унгарски акробати пресъздават движението на автомобилни части. Идеята е велика, а и изпълнението е много добро. Обичам реклами, в които посланието е предадено ясно - какво по-точно сравнение може да има за динамиката, красотата и пълната хармония в един автомобилен двигател?


Честно казано, рекламата със сигурност работи много добре за женски аудитории - в един момент възприемам мотора не като онова мазно и неразгадаемо нещо, което може да ми изцапа роклята и да ми развали маникюра, а като произведение на изкуството. Подходът е много добър!

И като говорим за произведение на изкуството, ето и друга готина реклама за коли: Orchestra за новия Ford Focus. Вече я пуснаха и по българските телевизии и сигурно сте я гледали, но направих асоциация с нея, като се замислих за "женско" представяне на неразбираемата автомобилна вселена (дори и феминистките да ме заклеймят, нямам идея какво са накладки и не съм сигурна, че много държа да знам!)


И за да направим кръгова композиция, връщам се на Аudi, този път с рекламата Crescendo за модела S3. Интересен начин за изпълнение на Турския марш.


Фактът, че съм гледала тази реклама преди повече от 6 месеца и веднага си помислих за нея, щом гледах рекламата на Ford, доказва, че силно ме е впечатлила. Въпреки че е приятно направена обаче, фаворит ми остава първата реклама от днешния пост - метафората за двигателя е по-силна!





2 comments:

Бисер said...

Наистина уникална реклама.

П.С. Любопитно ми е да видя и третото клипче и съм сигурен, че можеш да сбъднеш желанието ми. :)

Unknown said...

Ups! Желанието ти е изпълнено - бях пейстнала два пъти един и същи клип! :)