Wednesday, November 25, 2009

На баба ти парашутните гащи*

Свинявам се - не е спам, а "непоискано търговско съобщение". Както и да е, въпросното посланийце се озова в пощата ми вчера и ми се видя толкова забавно, че чак го отворих:


Нито от заглавието, нито от рекламния текст ми стана ясно дали с бельото на Ivet.bg ще можем да се пазим от лютата зима, или ще предизвикаме още по-голямо застудяване като противодействие на глобалното затопляне. Мистерия, така да се каже. Но пък с онлайн магазина ще можете да си осигурите секси крака - дали това включва липосукция за по-пълните дами и борба с целулита не става ясно. А може да си напазарувате и малко "еротично настроение":

(ограждането е на автора)

Не ми се говори повече - такива маркетингови приумици просто ме потрисат отвъд възможност за членоразделна вербална реакция, различна от "Ъъъъ, к'во?!". Имам само два въпроса. В случай, че е-брошурата е плод на колективна идея на управителите на сайта, то дали "клиентът винаги има право", когато се планират маркетинговите дейности или всеки трябва да прави това, от което разбира най-много? В случай, че концепцията е разработена от агенция или рекламен специалист, се чудя как той е успял да защити идеята си.

___
Заглавието е алюзия с едноименния разказ на Тери Пратчет в превод на dzver и не е свързано директно с качеството или размера на предлаганото от компанията бельо :)

4 comments:

Лита said...

аз знам подобен израз, не точно същото: "античен спортен екип с 22 букви - на баба ти футболните гащи"
:)
по същество - интересно ми е, вече на няколко пъти чета за тия "непоискани търговски съобщения" и все имам чувството, че не живея в БГ - на мен не ми пращат такива неща, и чак почвам да се чувствам пренебрегната ;)

Anastas said...

На баба ти спортните гащи е оригиналния лаф :)

Васи said...

Е, така е, който се ограничава с фентъзи на млади години - не знае лафовете :)
Лита, мога само да ти завидя за пренебрежението, което си изпитала на свой гръб ;)

Лита said...

е, да така е, но пък изглежда изпускам част от купона ;)
ако не го беше получила, нямаше да го опишеш и нямаше сега да се забавляваме на чуждата глуост ;))