Monday, November 16, 2009

Спечелили

Имаше една страхотна реклама на Nike, в която се казваше "Не си спечелил среброто, загубил си златото." Така е, но само понякога. В момента се чувствам спечелила, нищо че заемам второ място - затова е време безпардонно да се похваля.

Филмът "Letting Go" е късометражен проект на талантлив млад холандски режисьор - Jaap Ruurd Feitsma. JR се занимава и с други мултимедийни "отклонения" като фотография например, но според мен трябва да си остане в киното - достатъчно добре се справя. Запознахме се докато живеех в Леуварден и се появи идеята да участвам в един от проектите му. Общите ни усилия бяха оценени от журито на холандския фестивал Noordelijk Film Festival този уикенд и бяхме сред двата номинирани филма в полупрофесионалната програма. Взехме второ място :)

Държа да отбележа, че за разлика от голяма част от конкуренцията, "Letting Go" е правен без какъвто и да е бюджет - е, освен букетът бели цветя, който дори беше взет с отстъпка. Представете си какво ще направи JR, когато има на разположение финансиране! Аз не искам да си представям - искам да го видя! :) Но засега вижте "Letting Go":



Усмихвам се, защото спечелих. Още докато работехме, спечелих един много дълъг и изтощителен снимачен ден, 5-6 страхотни нови приятели, както и gift-voucher от режисьора, за да си гепя някое DVD от близкия магазин за спомен от него. Сега спечелих повод да се върна до Холандия и покрай фестивала да видя много познати и обичани лица. Спечелих и удоволствието да видя как проектът на приятел получава първата си номинация. Какво по-хубаво от това?
А, спечелих и възможността да казвам непринудено, сякаш не ми пука: "А, имаше един филм, в който участвах - взе втора награда на един фестивал. А ти с какво се занимаваш?" :)





6 comments:

awahid said...

WOW! very impressive.
Nice concept and very nice expressions.
Maybe gold could be achieved if the dialog were bit more strong.

Anyways...
Congrats

Александър said...

Ехее имаме си кинозвезда :) Бравос. Беше приятно за гледане филмчето. Не знам да ли е целенасочено, но усещах на къде бият нещата за финала :)
Поздрави!

Stefan Rusev said...

Много хубаво филмче.
Страхотни погледи имаше.

GaN said...

Филмчето е наистина добро! Поздравления за самото филмче и за наградата!

Владо said...

Asta la vista, BABY... :)

Wishka said...

this made me cry...