Friday, July 10, 2009

Луди Мъже

Вдъхнових се рано днес, когато видях, че третият сезон на Mad Men полита през август. После, за капак, попаднах на невероятно готино видео относно истината за рекламата. Малко дългичко (12 минути, пригответе пуканките!), но пък с много хумор представя динамиката на професията - както вътре в една агенция, така и във връзките с клиенти. Не е само за професионалисти - просто трябва да имаш чувство за хумор.

С ръка на сърцето си признавам, че някои от нещата вече са ми се случвали. Е, май няма как винаги да обичаш клиентите си.



Хората. които работят в сферата на маркетинга, определено са луди за връзване. Или поне така мислят повечето външни наблюдатели, особено в България, където "PR-специалист" е синоним на "дългокрака куха бивша моделка" или "тройка перхидролизирани участнички в Big Brother". Брррр! Но ето и подбрана селекция от най-негативните стереотипи за хората в рекламата - по ирония на съдбата, това е промоционалното видео на сайта за работа "Monster.com" - значи пак рекламисти са го правили...






No comments: