Monday, June 8, 2009

Wet-wet-wet

В един момент се оказва, че всеки ден е Световен ден на нещо. В един момент това натрупване започва леко да дразни, но няма да ме накара да пропусна днешния ден. Основната причина за това е, че за първи път Световният ден на океана се отбелязва официално. Kакто пише и Петя, датата е определена от ООН още през 1992, но днес е първото официално честване.
Няма да навлизам в подробности и да изтъквам общоизвестни факти, като това, че около 70% от повърхността на Земята е покрита с вода. Доста интересна информация обаче може да намерите тук.
Искам да ви поздравя с една невероятна колекция снимки на вълни. Тези снимки ме карат да се замисля. Красиво е. Никога не съм виждала океана. А много искам да го видя. Или поне да знам, че е там и ме чака да отида. И да бъде там за децата, внуците... Сещате се накъде бия. Хайде да си пазим планетката, защото е уникална, става ли? :)
Официалното мото на ООН за 2009 е "Нашите океани, наша отговорност". Неофициалното мото, издигнато от The Ocean Project е “Един океан, един климат, едно бъдеще”.





1 comment:

Petya N. Georgieva said...

Харесва ми заглавието на публикацията ти - влажноооо :) (thumps up) ;)