Tuesday, June 9, 2009

Грубо, но вярно

Вчера това видео ме остави в пълен ступор:



Не искам да ви депресирам с обедни мрачни мисли, в крайна сметка посланието ми звучи доста оптимистично. Ако просто го прескочихте и продължавате да четете - недейте! Вижте го. До 4:45 е много депресиращо, знам. Но посланието е много много важно.
Гласът зад кадър произнася die и сродни на глагола думи точно 40 пъти. Посланието е ясно: всичко свършва, после няма нищо. Истината е гадна, страшна и неприятна, но това не й пречи да бъде истина. По-важно е обаче да преглътнеш първите 4 минути от филмчето и да се концентрираш накрая. Обичай живота, защото имаш този шанс за много ограничен период от време - дори не може да знаеш колко точно ограничен.
Вторнишка мъдрост: носете си новите дрехи, радвайте се, плачете, обичайте, пийте следобедно кафе на слънце с приятели, споделяйте всичко. Животът е поезия със срок на годност.

Но поне е приятно да знаеш, че този сладур обича животни - значи няма как да е лош :)





4 comments:

Иван said...

Отрезвяващо.

Unknown said...

Да, определено. Всичко - понякога за щастие, понякога за нещастие - е преходно.
И за да не става твърде сериозно: ето как може да помогнеш за устойчивото развитие след смъртта си: http://vasval.blogspot.com/2009/06/blog-post_09.html
;)

cipisec said...

Много хубаво казано е това за вторнишката мъдрост, хареса ми. :)

Тихомил Кулев said...

Определено твоите изводи ми подействаха много повече от филма, може би за тях тряба да предупреиш, че са по-депресиращи...