Friday, May 22, 2009

Късо съединение!

Откакто не съм в България, все мрънкам, че изпускам всички готини културни събития, като какви ли не фестивали, премиери и изложби. Но ето че и моето време дойде! Защото, дори да започва на 4 юни, фестивалът за късометражно кино "Късо съединение" ще се проточи в рамките на цели три месеца, запълвайки календара на всички в традиционно задушната, прашна и тотално пуста откъм арт-събития столица. Така отсъствието на любимите ми Future Shorts ще е малко по-поносимо.
Програмата на "Късо съединение" е огромна, приятно интернационална и покриваща повечето големи явления в късометражното кино. Ще бъдат показани не само всички къси претенденти за "Оскар" от последните осем години, но и отличници от "Берлинаре", Венеция, Торонто. За любителите на ретро-късометражки е създадена специалната рубрика "Класика".
Няма да изреждам всичко: още информация в Cinefish и блога на организаторите от "Позор". Дори само списъкът с режисьорите и сценаристите е достатъчен, за да ви накара да хвърляте по едно око в програмата на Дом на киното, Euro cinema и Червената къща през юни, юли и август.





No comments: