Wednesday, April 8, 2009

Открийте десетте разлики:

Не знам коя агенция стои зад кампанията на НДСВ, но бих желала да им стисна ръката за следната срахотна реклама - много въздействаща идея, страхотен подбор на музика, а текстът е жесток!
А дали случайно има нещо общо с тази страхотна реклама? Е, добре поне, че тази е чак от далечната Аржентина, та никой няма да се усети за приликата. Хм... дали пък благодарение на интернет не е възможно някой да го е виждал вече? Надали!
Няма да навлизам в песимистични коментари относно мащабите на плагиатството - горният пример е достатъчно красноречив, нали?
___
Благодаря на Борислав Кандов, от когото разбрах за клонингите.

UPDATE: Само 3 часа след публикуването на оригиналния пост вече имаше реакция. Трябва да похваля НДСВ - хората наистина действат бързо. Явно просто са "забравили" новата добавка, която вече може да се види на сайта:

Стори ми се странно да съм публикувала поста и по недоглеждане да съм пропуснала забележката под клипа, но не - Google помни всичко. Ето как е изглеждала страницата преди това (разместването в кеша се получава, защото трябваше да смаля страницата, за да направя PrintScreen):

Наистина съм приятно изненадана, защото от партията не са се направили на недочули и неразбрали, а осъзнават, че щом темата започна да се раздува в интернет, трябва да противодействат. Въпреки това не съм убедена, че новопоявилият се текст щеше да съществува, ако някой не беше забелязал "взаимстването".





7 comments:

Комитата said...

Има нещо общо и още как. Трябваше да направя едно залагане кой пръв ще го направи в България.

Калоян Янкулов said...

Е... май не трябва да сме толкова критични, имайки предвид, че е отбелязано, че идеята е взаимствана от там :)

Unknown said...

Факт е, че от НДСВ действат бързо - похвално е! В момента ъпдейтвам постинга, за да отразя новата информация.

Александър Кръстев said...

Това и преди е правено, само че не си спомням къде. Не само аржентинската агенция... Май отдавна не е толкова оригинално.

Anonymous said...

Антиреклама за НДСВ!... и не мога да повярвам, че те нямат хора с по-добри идеи за кампанията си...Не искам и да повярвам, че всичко в България само се краде, дори и това...Какво доверие да имаме на политиците, че няма да откраднат и от нас, след като видим очевидното...

Anonymous said...

Mnogo si prqav ANONYMOUS i az sum na tvoeto mnenie.....izvinjavam se za 6ljokavicata no sum prez phone

Слав said...

А иначе идеята е много яка... само че то тяхното не е "взаимствжане" ами си е направо "превод" с малко "дотъкмяване" :)))
Леваци!

Обаче - не това е проблема с на тази политическа сила - че краде идеи от чужбина и ги носи в България, а това, че краде България приватизира я и си харчи парите в чужбина!