Sunday, August 17, 2008

"Прес релийз или прес резийл"*

Петъчният PR на Боби Кандов ми липсва, но се намират добри хора, които да попълнят празнината в натовареното ми ежедневие - по ирония на съдбата получих информацията по-долу точно в петък, но реших да изчакам въпросното предаване да мине, преди да я пусна тук.

"Никога не е късно да станеш за резил." Според мен това е една от най-истинските и полезни български поговорки, дори и да е една от най-черногледите. Та ето как лесно може да станеш за резил - като не си проверяваш текста за фактологически грешки, а вместо това се бориш за индианското име "Бързата ръка" на копчето Send до всички журналисти. Които, дори ако бяха откровено некомпетентни колкото мен на спортна тема, щяха да забележат небивалата, смехотворна и наистина тъжна грешка по-долу - а какво остава за ресорните, които са съвсем в час по въпросите на спорта. Грешката е тъжна, защото доказва добре разпространеното предположение за (не)компетентността на българските PR-практици.


__
*заглавието е заслуга на агент Н., който ми изпрати и конкретния материал. Благодаря и се надявам никога да не получиш нещо подобно от мен - обещавам дейно да се пазя от такива скандални нелепости!





2 comments:

voxy said...

пресилваш нещата, а точно в този прес релийз доста малко хора ги вълнува какво пише

Unknown said...

Винаги най-силно ме дразнят очевидните грешки, защото те могат да бъдат избегнати с най-малко усилия и създават най-лошо впечатление. Следователно по собствено възприятие не пресилвам нещата - написала съм ги така, както ги виждам от собствената си камбанария.
Не виждам какво влияние оказва фактът, че малко хора са чели преса - трябва да се полага еднакво усилие както за текстове до 5 човека, така и при текстове до 5000.