Thursday, April 3, 2008

Училище в мрежата

Ровейки се из нета, намерих едно доста интересно местенце с обещаваща възможност за развитие, което ми напомни за едно старо мое намерение. Не смятам образованието по PR у нас за особено добро и се опитвам да се самообучавам винаги, когато мога. Искам да предоставя и на четящите тук интересната информация, до която успявам да се докопам по разни канали. Затова започвам нова рубрика, тенденциозно озаглавена "Помогни си сам" - все пак ако сам нямаш намерение да се обучаваш в избраната сфера, и Господ да дойде да ти чете лекции, пак не би могъл да помогне особено. Тук ще слагам различни неща, които могат да помогнат за развитието на прохождащите PR-практици като мен самата. Ще слагам чужди статии, бази с материали и ще пиша за книги, в които съм открила полезна информация. Надявам се да намерите публикуваното тук за полезно и ако желаете, да ми пращате и други обучителни материали, които да качвам.

Започвам веднага по същество:
Essential Knowledge Project представлява онлайн-библиотека от полезни материали, създадена от американския Institute for Public Relations. Създадената информационна база съдържа въвеждащи статии за различни аспекти на PR, написани от известни учени. Материалите информират и насочват към множество изследвания и други статии, които дават допълнителна информация по разглежданата тема. Създателите предоставят и възможност на читателите да коментират материалите, с което се надяват да получат допълнителна информация за нуждите и желанията им. Проектът привлече вниманието ми и дори се възползвах от възможността за RSS-абонамент, което прави лесно следенето на нови материали.





1 comment:

Бисер said...

Честита нова категория ! Да е дълга, напоителна и да не потъне в безразличие. Успешно плуване по течението на интереса. Може и аз да помагам с някоя лодка от време на време. ;) Че то и на Титаник са му били нужни...