Monday, April 2, 2007

Лъжливото овЦарче


"Кой е най-големият лъжец на Републиката?" е въпросът, който задаваха членове на сдружение "Младежки инициативи 2004". Анкетата беше проведена в три български града (София, Пловдив и Стара Загора) на 1 април - деня на лъжата.

Вечерта на същия ден резултатите бяха обявени - социалният министър Емилия Масларова и лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски лъжат най-много. Масларова е първа в Стара Загора, втора в София и трета в Пловдив. Столичани са си нарочили не един, а трима души за топизмамници. На въпроса "Кой е най-големият лъжец в републиката?" те отговарят - тройната коалиция. Лидерът на НДСВ обаче бие колегите си в национален план. Президентът Георги Първанов също заема достойно място в челото. Той е втори в Пловдив, трети в София и четвърти в Стара Загора. Румен Овчаров, Ахмед Доган, Сергей Станишев също бяха сред посочените имена.

Приз за спечелилия обаче няма да има. Организаторите те оставят на победителя само да се изчерви. Добра идея според мен би било гарнирането на първенеца с катран и пера, но нали сме демократична държава - нейсе! Подарък всъщност наистина не е нужен - и без това уважаемите депутати си присвояват всеки ден награди с повод и без повод... А сметката пак я плаща обикновеният гражданин, който няма кураж да резне квитанцията на политиците по време на избори.





No comments: