Thursday, March 19, 2009

Малки богове

В книгите на любимия ми Тери Пратчет се прокрадва следната теория: всички божества във Вселената се появяват от вярата на хората. Първо един започва да вярва, а после с всеки нов последовател божеството укрепва и получава нови сили.

Така е и с блоговете - раждат се от идеята на един автор и стават все по-влиятелни с набирането на редовни читатели. В NovaVizia наскоро се появи материал, който може да помогне на "малките" блогъри да се превърнат в "големи". Информацията съдържа съвети за SEO-оптимизация от Майкъл Грей, Сет Годин, Лорън Бейкър, Кори Доктороу и много други авторитети в сферата. Материалът е превод от статията “SEO ръководство за блогъри” на Аарън и Джована Уол и е добър точно колкото оригинала.

Амбицията да разраснеш блога си не е плод на самоцелно преследване на известност или търсене на внимание. Тя е провокирана от желанието да споделиш мнението си с други, да откриеш чуждите гледни точки, които да съединиш в една права линия, наречена "хоризонт" - колкото повече гледни точки имаш, толкова по-широк е хоризонтът на познанието ти.





No comments: