Wednesday, October 22, 2008

Финикийска култура

Нямам време да пиша пространно и да навлизам в подробности относно въпроса кой и как се възползва от така наречените меценатски данъчни облекчения. За тази тема ще говоря, когато имам време, но следният призив не търпи отлагане:
Скъпи колеги и приятели,
Обръщаме се към Вас с призив за подкрепа.

Също както миналата година, но с различни аргументи, Министерство на финансите е направило предложение за премахване на данъчните облекчения за дарения на юридически лица с нестопанска цел в обществена полза.

Български център за нестопанско право, заедно с Български дарителски форум, Български форум на бизнес лидерите, фондация "Програмен и аналитичен център за европейско право", фондация "Работилница за граждански инициативи", фондация "Помощ за благотворителността в България", Център за култура и дебат "Червената къща" и "Каритас България" започва Кампания за запазване на данъчните облекчения.

Повече информация може да намерите на адрес:
http://bcnl.org/newsbg.php?n=289
Подкрепа на физически лица и фирми събираме чрез нарочна петиция на адрес: http://www.bgpetition.com/zapazvane-na-danuchnite-oblekchenia-za-darenia/index.html
За ЮЛНЦ има специален формуляр за подкрепа, който може да намерите на адрес: http://bcnl.org/newsbg.php?n=289
Алтернативен вариант е да изпратите имейл на Pavleta@bcnl.org с вашето име и текст "Подкрепям кампанията за запазване на данъчните облекчения".

Миналогодишната кампания за запазване на данъчните облекчения приключи успешно и благодарение на Вашата подкрепа облекченията бяха запазени. Всички заедно имаме силата да ги запазим и тази година. Разчитаме на Вашата активност.


Моля разпространете тази информацията сред Ваши партньори и приятели.


Нуждаем се от подкрепата на всеки.

Деси Гаврилова,
Директор
Център за култура и дебат "Червената къща"





No comments: