Saturday, October 18, 2008

Проветряване

Понякога (за жалост доста често в последно време) след края на седмицата се чувствам буквално като изстискана. Главата ми не може да роди нищо умно, губя концентрация, искам едно-единствено нещо - да спя и да спра да мисля. Неприятно е, ако в подобно състояние ти се налага да вършиш неща, които изискват творчество - разписване на концепции за работа или писане на проекти за университета. Е, точно на това съм подложена.

Стигнах до извода, че е твърде непродуктивно да се насилвам да правя нещо, за което нямам нито желание, нито умствени сили. Вместо това реших широко да отворя прозорците и да проветря изстрадалото си мозъче с малко глезотийки.
Прекарах следобеда в обикаляне на галерии, което винаги ме е зареждало и стимулирало. Получи се! А и намерих местенца, които ви препоръчвам да разгледате, ако имате няколко свободни часа. Няма да се спирам подробно, защото изложби и инсталации не се разказват, но ще отбележа проекта "Остани, остани" в сградата на централна баня (мястото е супер подбрано за подобни инсталации), изложбата на Societe General в Софийска градска художествена галерия, както и актовата фотография от конкурса "Ерос" в галерия "Райко Алексиев".

Сама по себе си и обиколката на центъра в компанията на Маркъс Милър щеше да ми стигне, за да се почувствам по-добре. Но попиването на творчески идеи увеличава многократно ефекта. Не само имах време да поснимам и да се видя с разни любими хора, но и ми дойде музата да поработя съботно-вечерно, както и да разпиша една-две други идеи, които стискам палци да дадат плод скоро. Ето няколко интересни момента от днешния ден:



Извод: Джаз + чист въздух + ходене пеш + галерии = Прекрасна събота!





No comments: