Tuesday, March 25, 2008

Неделя вечер на свещи

В светлината на вчерашния ми пост ето нещо, което можем заедно да направим в полза на Земята: Earth Hour е доста интересна инициатива, която нямам намерение да описвам подробно, защото вече са ме изпреварили. Това, което задължително трябва да знаете, е следното: на 29 март от 20:00 до 21:00 часа се опитайте да поживеете без ток. Гарантирам, че няма да ви убие! ;)
Със сигурност повечето хора гледат скептично на такава инициатива. Но старите хора казват "Капка по капка - вир". Именно акумилирането на малки действие води до слуичването на големите промени. А дори и да разгледаме Earth Hour като чисто PR-тактика за повишаване на вниманието относно екологичните проблеми, пак си струва. Пък и наистина, ако някой ме изненада с една вечеря на свещи в неделя, ще бъда доста доволна.





2 comments:

Anonymous said...

Вечерята е уредена, само че трябва да я сготвиш без да използваш помощта на електричеството, може би с няколко съчки ще се оправиш....:)

Unknown said...

Е, вечерята ще я сготвим по-рано. :) Идеята на инициативата наистина е по-скоро символична. По този начин може да се сещаме по-често да си изключваме PC-то, когато не го ползваме например.
Пък и сега забелязах, че 29 март всъщност е събота. Голям гаф! :) Явно се вижда колко бях адекватна вчера...