Saturday, January 26, 2008

Миг в бъдещето

Редовен клиент съм на софийския градски транспорт и вече мога да кажа, че съм запозната отблизо с характеристиките на отделните тролейбуси, които обслужват линия №9, с която пътувам до работа почти всяка сутрин. Миналата седмица обаче попаднах на нещо, което ме изненада неимоверно и държа да го споделя.

Настроението ми преди един от многобройните изпити тази сесия беше подобрено от пътуване в тролейбус 2112, което протече под надслов "Един миг в бъдещето" - надпис, нескромно изписан на тавана на превозното средство от гордия шофьор и все пак напълно заслужен. Преценете сами:

Качваш се в тролея и на пук на оскъдицата в СКГТ на вратата те заварва следното:
"Хм", мислиш си ти, "тук явно има и шофьори-ентусиасти". След това виждаш, че можеш да споделиш мислите си с водача чрез книгата за препоръки.
Зарадва ме уточнението, че "похвалите са противопоказни" - явно човекът наистина иска да разбере с какво може допълнително да подобри настроението на пътниците, а не си проси плоски комплименти. Държа да отбележа, че часовникът е абсолютно точен!

Целият таван на тролея е изписан с различни фрази "за живота от нещата", като например "Мъжете знаят защо, жените знаят как" или "Зад всеки велик мъж стои една жена". Не всички фрази бяха в духа на милите комплименти към нежния пол, просто тези запомних. А заснетата тук "Ако имаш желание, търсиш начин, ако ли не, намираш причина" най-добре обобщава философията на създателя на този уникален тролей.

Досега си обичах новия прототип с топлите меки седалки и електронния часовник на таблото. Позицията му на фаворит обаче вече въобще не е сигурна!





3 comments:

Бисер said...

Честно, не мога да повярвам. Трябва да го видя... Изумително.

Anonymous said...

Съжалявам, че ще разочаровам и двама ви, но този тролей от години е в движение. Сменят само линиите през определено време. Може следващия път да бъде засечен примерно по линия номер 2. В интерес на истината по едно време бяха махнали книгата за граждани, а някакви вандали бяха изпонадраскали седалки и тавани, но явно пак са го оправили. Интересно е, че няма декориран в подобен стил тролейбус от по-новите возила, а е именно в Икарус, сигурно 20-годишен :)

Unknown said...

Аз се зарадвах именно на факта, че е 20-годишен Икарус - доказателство, че за въображението няма граници!