Sunday, May 20, 2007

Skin deep

В днешно време сигурно няма жена, която никога да не се е вкисвала, когато гледа красавици по телевизията. Дразня се, че едно същество със сравнително високо ниво на интелигентност като мен попада в същия капан. От прекрасните мадами просто няма къде да избягаш - те те гледат от екрана, от постерите по улиците, от страниците на вестници и списания. Сексът продава, а този факт е известен много добре на рекламистите, които всекидневно продължават да ни пробутват абсурдно перфектни момичета, рекламиращи кремове за лице, зърнени закуски с фибри и дори ипотечни кредити.

Затова нормалната жена е подложена на все по-голям стрес и стига до глупавото състояние да изпитва вина, че изобщо слага нещо в устата си или че си е позволила да излезе до магазина без пудра и молив за очи. Медиите налагат стандарт, който ни кара да се чувстваме като булката на Франкенщайн, дори ако на практика изглеждаме съвсем прилично. И това не винаги са оправдания на жените, които не са красиви, но страдат мълчаливо и се правят, че не им пука.

А перфектни хора няма - и това страхотно клипче ни напомня да не вярваме на всичко, което виждаме, и да знаем, че красотата може дори да не стига до дълбочината на кожата, а да е закодирана в професионалните умения на обслужващия екип - стилисти, оператори, както и много добри компютърни програми за манипулация на изображения.





No comments: