Tuesday, April 10, 2007

Да почистим

Днес започва традиционното пролетно почистване на София. То ще продължи до 22 април. След това столицата ще бъде измита, обеща директорът на столичния инспекторат Гален Ганчев. В инициативата са заявили участие 80 фирми и 744 военнослужещи (те ще се борят с незаконните сметища на територията на столицата). Участниците в мероприятието ще бъдат стимулирани с награди от различни големи фирми.

Ако ви писва всеки ден да се препъвате в пластмасови бутилки и да настъпвате захвърлени фасове и дъвки по столичните улици, можете да се включите в почистването пред блока. Така поне за кратко ще се порадвате на една различна и по-приятна София. И докато пролетното почистване се провежда веднъж годишно, то при добро желание грижата за близката градинка може да стане и доста по-редовна практика. Все пак щом живеем тук, ще трябва и да чистим, за да се чувстваме добре. Няма мърдане!





1 comment:

Unknown said...

Равносметка:
Традиционното пролетно чистене на София привлече в първия си ден едва 774 души. И този път сред най-активно участвалите в акцията са ученици и учители. Общо 318 куб. м отпадъци успяха да изринат със собствени сили столичани. Почистени за един ден са 298 улици и 133 градинки.
Днес в акцията ще се включат и пациенти на метадоновия център "Перспективи" в "Люлин", които ще изчистят пространството около местния храм "Св. Климент Охридски". Лекуващите се от наркозависимости ще боядисат и пейките около храма.